Dillbräserad abborre

Foto: Fredrik sandin carlsson
Dillbräserad abborre
9 ingredienser
30 min
Abborre smakar sommar. Här bräseras den och får sen puttra tillsammans med citron i en gräddig sås.
Bräsera
Ingredienser
- 600 g abborrfilé
- 2 morötter
- 1 gul lök
- smör, till stekning
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 1 msk citron, saft från
- 2 dl grädde
- dill
Gör så här
- Börja med att bena ur abborrfilén och rulla ihop filéerna till små paket.
- Skala och hacka morötterna i centimeter stora bitar. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten. Koka tills de blir lagom mjuka, cirka 3-4 minuter.
- Skala löken och dela den på mitten. Ta bort lite i mitten på löken och skiva resten till båtliknande klyftor.
- Stek abborrpaketen i lite smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt löken och stek lite till. Pudra över vetemjöl.
- Tillsätt vatten, pressa i saften från en citron och häll sedan i grädde. Låt alltsammans småputtra i fem minuter. Lägg i morötterna och rör om.
- Dekorera med finhackad dill och servera med kokt färskpotatis.