Veteölsmekt päron- och pecannötsallad med sotad chèvre

Veteölsmekt päron- och pecannötsallad med sotad chèvre
Foto: TV4

Veteölsmekt päron- och pecannötsallad med sotad chèvre

Av: Mikael - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

God och enkel sallad med en veteölstwist.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

sallad

  • 150 g salladsmix
  • 2 päron
  • 50 g pekannötter
  • 2 dl sotad chèvre

vinägrett

  • 25-50 cl veteöl
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 limefrukt, skal
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Börja med att reducera veteöl i en kastrull. Ju längre man kokar den desto mer smak, men minst en tredjedel av vätskan ska bort.
  2. När ölen kokat klart och fotfarande är varm, tillsätt honung och blanda.
  3. Ta bort från plattan och låt kallna. Det här är en god bas i en vinägrett, men funkar också fint på egna ben.
  4. Under tiden, blanda övriga ingredienser i en skål.
  5. När ölen och honungen kallnat, blanda ner i övriga ingredienser.
  6. Hacka päron i snygga jämnstora bitar.
  7. Blanda med salladsbladen och fördela fint på fyra tallrikar.
  8. Strössla hackade nötter och smulad ost över och avsluta med att ringla vinägrett över salladen. Servera direkt.