Sagolik parfait

Sagolik parfait
Foto: Tv4

Sagolik parfait

Av: Mikael - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

Sagolik parfait med smak av Carlshamnspunsch. Serveras med varma bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl punsch
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g daimchoklad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt, häll i punschen och rör runt.
  2. Vispa grädden hårt och blanda den med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  3. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre (dock inte längre än 2 månader).
  4. Ta ut parfaiten 10 minuter före servering och garnera med hackad Daim.