Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Smörstekta pilgrimsmusslor

Av: Mikael - Oslo

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 min

Pilgrimsmusslor halstrade i vitlökssmör. Riktigt god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Sancerre les baronnes
Artikelnummer 32253
Ursprung Frankrike
Sancerre är bästa vinet till pilgrimsmusslor, det finns en syra och fruktkombination som musslorna älskar.

Ingredienser

portioner
  • 8-12 pilgrimsmusslor
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • gourmet flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja.
  2. Värm upp en stekpanna. När pannan är het, tillsätt smörblandningen och låt smälta och bli varm. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smöret., max 1 minut per sida.
  3. Lägg upp pilgrimsmusslorna på en tallrik. Häll smöret över och garnera med persilja. Servera genast!