Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Midsommartårta
POPULÄRT
Foto: TV4
Midsommartårta
Betyg: 4.69 av 5 (16 röster)
16
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Hela långpannan full.
Baka till midsommar
Bakverk
Midsommarmat
Ingredienser
portioner
500 g mandelmassa, grovriven
250 g smör, mjukt
6 ägg
2 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
6 dl vispgrädde
ca 400 g jordgubbssylt (el. sockrat mos)
8 gelatinblad
färska bär, till garnering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en liten långpanna noga. Kakan bakas i två omgångar. Smeten delas i två.
Blanda mandelmassa och smör väl med elvispens degkrokar eller i matberedare. Arbeta in äggen ett i sänder, sist mjölet blandat med bakpulver.
Bred ut hälften av smeten i pannan. Grädda klart mitt i ugnen ca 20 min. Vänd upp kakan när den svalnat och grädda nästa botten. Låt dem kallna.
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på lägsta värmen i en kastrull.
Vispa grädden tjock. Vänd ned sylt eller mos och sist gelatinet.
Bred hälften av grädden mellan bottnarna, resten över tårtan. Garnera med bär och ställ kakan kallt tills den serveras.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut