Midsommarsallad med jordgubbar och örter

NYHET
Midsommarsallad med jordgubbar och örter
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Midsommarsallad med jordgubbar och örter

10 ingredienser

20 min

En ljuvligt god och fräsch sallad att duka från på midsommarbuffén! Jordgubbar, tomater, gurka och mozzarella toppas med citrondressad lök, örter och ätbara blomblad. Vackert och gott!

Ingredienser

portioner6 - 8 buffeportioner
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 tsk strösocker
  • 300 g jordgubbar
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 1 buffelmozzarella
  • färsk basilika
  • färsk dill
  • ev ätbara blomblad

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlöken och blanda med olivolja, citronsaft, citronzest och lite socker.
  2. Skär tomater och jordgubbar halvor och kvartar och lägg upp på ett serveringsfat.
  3. Halvera gurkan och dra bort kärnorna med en sked. Skiva och lägg upp på faten.
  4. Bryt över mozzarellan och ringla över den citrondressade löken. Toppa med basilika, dill och ätbara blomblad.