Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad

20 röster
6
Chilimarinerade räkor med lime och nektarinsallad
Foto: Martin Skredsvik

Ljummen räksallad med chilisting, lime- och nektariner.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 400-500 g stora räkor
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 röda chilifrukt (beroende på hur starkt man vill ha det)
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 limefrukter
  • salt
  • 1 liten rödlök
  • 2 avokado
  • 0,5 gurka
  • 3 nektariner
  • 100 g sallad blandad
  • 50 g sockerärtor
  • färsk koriander (eller bladpersilja)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och blanda räkorna med olivolja, urkärnad och finhackad chili och vitlök, riven ingefära, sweet chili och saften från en limefrukt.
  2. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna med rund botten och fräs allt några minuter.
  3. Smaka av med salt.
  4. Skala och kärna ur övriga ingredienser och skär dem i lagom stora bitar.
  5. Koka sockerärtorna i väl saltat vatten i några minuter.
  6. Blanda räkorna med grönsaker och frukt, var noga med att få med allt spad.
  7. Lägg allt på ett stort fat och blanda med grönsallad.
  8. Använd den sista limefrukten till garnering och avsluta med att strö över koriander eller bladpersilja.
18 maj 2010

laddar fler recept...

Laddar fler recept...