Kryddat brännvin

Kryddat brännvin
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Kryddat brännvin

Av: Michael Björklund

Från: Skärgårdstugg

7 ingredienser

10 min

Krydda din egen julsnaps. Här blandas brännvinet med en sockerlag kryddad med vanilj, anis, kanel och kardemumma.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l brännvin
  • 1 vaniljstång
  • 3 kanelstänger
  • 5 stjärnanis
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Koka socker och vatten cirka 5 minuter till en sockerlag. Dela vaniljstången på längden. Lägg kryddorna i sockerlagen och låt den svalna.
  2. När den svalnat, häll den kryddiga lagen i spriten och låt flaskan stå åtminstone tre dagar, tills smaken har kommit fram.