Hjortronrutor med mascarpone

0 röster
Hjortronrutor med mascarpone
Foto: Stellan Herner

I denna enkla kaka möter syran från hjortronen mascarponen på ett föredömligt sätt. Har du inga osockrade hjortron utan väljer att använda sylt rekommenderar vi att du halverar florsockermängden i mascarponekrämen.

Receptet räcker till cirka 20 bitar.

Visa mer

Du behöver

Kaka

  • 300 g smör osaltat, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 5 dl vetemjöl [300 g]
  • 1 msk vaniljsocker
  • 350 g färska hjortron (eller frysta, eller 300 g hjortronsylt)

Topping

  • 200 g mascarpone
  • 1 msk florsocker
  • 0,5 citron, finrivet skal
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Sikta därefter i de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Fördela hjortronen eller sylten över hela pannan.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Låt svalna. Skär i önskad storlek. Vispa samman mascarpone, socker och citronriv med en handvisp. Spritsa eller klicka ut lite mascarponekräm på varje bit. Nu är kakan färdig att ätas.

Laddar fler recept...