Nötkräm med grädde och jordgubbar

30 röster
15 min + minst 3 h i kylskåp
4

Silversmyckad schweizernötkräm med grädde och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal
Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från nötkrämen samt fetman från grädden.

Visa mer
15 min + minst 3 h i kylskåp
4

Du behöver

Schweizernötkräm

  • 400 g schweizernötchoklad, bruten i bitar
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Topping

  • 1 dl vispad grädde
  • 18 jordgubbar (ca 3 st per person)
  • silverströssel
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Schweizernötkräm
    Vispa ihop äggulorna i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över äggulorna under ständig vispning. Rör ner den brutna chokladen i grädden och rör noga tills chokladkrämen är alldeles blank. Hinner den svalna för mycket kan man värma den försiktigt igen.
  3. Slå upp krämen i dessertglas och låt stelna i kylen minst 3 timmar.
  4. Vid servering
    Toppa chokladkrämen med en klick grädde och jordgubbar.
  5. Sprinkla över lite silverströssel och dekorera eventuellt med citronmeliss.
16 oktober 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept