Nötkräm med grädde och jordgubbar

Nötkräm med grädde och jordgubbar
Foto: tv4

Nötkräm med grädde och jordgubbar

Av: Mia - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

15 min + minst 3 h i kylskåp

Silversmyckad schweizernötkräm med grädde och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal
Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från nötkrämen samt fetman från grädden.

Ingredienser

portioner

Schweizernötkräm

  • 400 g schweizernötchoklad, bruten i bitar
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Topping

  • 1 dl grädde, vispad
  • 18 jordgubbar [ca 3 st per person]
  • silverströssel
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Schweizernötkräm

  1. Vispa ihop äggulorna i en bunke.
  2. Koka upp grädden och häll den över äggulorna under ständig vispning. Rör ner den brutna chokladen i grädden och rör noga tills chokladkrämen är alldeles blank. Hinner den svalna för mycket kan man värma den försiktigt igen.
  3. Slå upp krämen i dessertglas och låt stelna i kylen minst 3 timmar.

Vid servering

  1. Toppa chokladkrämen med en klick grädde och jordgubbar.
  2. Sprinkla över lite silverströssel och dekorera eventuellt med citronmeliss.