Filodegslasagne med lamm och feta
Filodegslasagne med lamm och feta
11 ingredienser
Peynirli kıymalı börek
Receptet ger 4-6 portioner.
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 5 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 3 klyftor vitlök, hackade
- 2 tsk chiliflakes
- 1 förp filodeg
- 1 knippe persilja, hackad
- 300 g smulad fetaost
- 4 dl turkisk yoghurt
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Hetta upp olivoljan, tillsätt lök, vitlök och chili, bryn tills löken är genomskinlig.
- Lägg i lammfärsen och stek tills den fått färg. Salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form. Lägg ut tre filodegsark i formen, låt filodegen som inte får plats hänga över kanterna.
- Lägg på hälften av lammfärsen, strö på lite persilja och hälften av fetaosten. Skeda på hälften av yoghurten.
- Lägg på två vikta filodegsark och upprepa proceduren.
- Vik till sist över degen som hänger utanför och lägg på två vikta ark till.
- Pensla med lite olivolja. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.