Mexikansk plåt

koket.se
mexikansk plåt
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Mexikansk plåt

18 ingredienser

45 m

"Alla svenskar älskar taco men basen är nästan alltid köttfärs. Nu tänkte jag visa en vegetariskt version av fredagstacosen." /Niklas Ekstedt

Se Niklas Ekstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen kanel
  • ca 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Plåt

  • 1 rödlök
  • 2 sötpotatisar (stora)
  • 1 blomkål
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 förp tortillachips
  • 150 g riven ost

Servering

  • tortillabröd
  • guacamole
  • gurka
  • körsbärstomater
  • färsk koriander

Gör så här

Marinad

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden.

Plåt

  1. Skala rödlöken.
  2. Dela rödlöken och sötpotatisen i klyftor och bryt blomkålen i buketter.
  3. Lägg bitarna på en plåt tillsammans med svarta bönor.
  4. Ringla över marinaden och blanda runt.
  5. Rosta på 200 grader i 25 minuter.
  6. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med tortillachips samt ost. Sätt in plåten i ugnen igen tills osten har smält.

Servering

  1. Servera grönsakerna i tortillabröd tillsammans med guacamole, färsk gurka, tomater och färsk koriander.