Mexikansk linsgryta med avokado och nachochips

30 m
4
Spela video Mexikansk linsgryta med avokado och nachochips
Foto: TV4

På 30 minuter svänger du ihop en kryddig gryta med svarta linser, öl och grön paprika. Servera med nachochips, tärnad avokado, gräddfil och mycket koriander. Lite som en tacomiddag! Lika gott på en måndag som till fredagsmyset!

​Perfekt att bjuda på!

18 februari 2017
30 m
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 1 röd chili
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g svarta linser, belugalinser eller liknande
  • 33 cl öl, valfri sort
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 800 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 grön paprika
  • 1 silverlök

Tillbehör

  • avokado
  • nachochips
  • gräddfil eller crème fraiche
  • koriander

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, chili och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök, vitlök, chili och selleri tills det har fått fin färg, tillsätt paprikapulver och spiskummin.
  2. Tillsätt sedan linser, öl, krossade tomater och grönsaksbuljong. Salta och peppra. Låt det koka ordentligt utan lock så att vätskan reduceras. Låta koka ca 10-15 minuter.
  3. Hacka grön paprika och silverlök och blanda ned i grytan precis innan servering så att de fortfarande är krispiga.
  4. Servera med avokado, chips, koriander och gräddfil!
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept