Mexikansk linsgryta med avokado och nachochips

koket.se
Mexikansk linsgryta med avokado och nachochips
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Mexikansk linsgryta med avokado och nachochips

19 ingredienser

30 m

På 30 minuter svänger du ihop en kryddig gryta med svarta linser, öl och grön paprika. Servera med nachochips, tärnad avokado, gräddfil och mycket koriander. Lite som en tacomiddag! Lika gott på en måndag som till fredagsmyset!

Perfekt att bjuda på!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g torkade svarta linser (belugalinser eller liknande)
  • 33 cl öl (valfri sort)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • 1 grön paprika
  • 1 silverlök

Tillbehör

  • avokado
  • nachochips
  • gräddfil (eller crème fraiche)
  • koriander

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, chili och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök, vitlök, chili och selleri tills det har fått fin färg, tillsätt paprikapulver och spiskummin.
  2. Tillsätt sedan linser, öl, krossade tomater och grönsaksbuljong. Salta och peppra. Låt det koka ordentligt utan lock så att vätskan reduceras. Låta koka ca 10-15 minuter.
  3. Hacka grön paprika och silverlök och blanda ned i grytan precis innan servering så att de fortfarande är krispiga.
  4. Servera med avokado, chips, koriander och gräddfil!