Mexikansk äggsallad

Mexikansk äggsallad
Foto: TV4

Servera en smakrik liten sallad som förrätt. Den här innehåller ägg och grönsaker och är kryddad på mexikanskt vis. Gott till är skivor av lufttorkad skinka.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 stjälk bladselleri
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 1 avokado
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk finhackad färsk koriander
  • 1 dl majonnäs

Till servering:

  • 12 skivor parmaskinka
  • rosésallat
  • persilja

Gör så här

  1. Finhacka äggen och sellerin. Skär paprikan i små tärningar.
  2. Skala avokadon och skär i små bitar. Pressa över limesaft och rör om. Tillsätt ägg, paprika, och selleri. Blanda samman majonnäsen med pressad vitlök. Krydda med spiskummin och koriander. Rör ner i grönsaksblandningen.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Lägg upp äggsalladen och dekorera med persilja och skinka.
Kommentera receptet

Fler goda recept