Blanda mjölk, grädde, gelatin samt frön från vaniljstängerna och koka upp. Riv sedan ner mesosten i grädd- och mjölkblandningen och låt smälta samman. Ta av spisen.
Vispa ihop äggulor och socker och blanda ner detta i smeten. Kör i glassmaskinen och låt sedan stå i frysen ett par timmar innan servering.
Kanelkakor
Värm ugnen till 175 grader. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker tills det är fluffigt. Vispa sedan i äggula och sirap.
Sikta ihop vaniljsocker, kanel, bakpulver och mjöl. Sikta ner i smeten, blanda väl med händerna tills du får en fast och fin deg.
Dela degen i 6 lika stora bitar. Rulla till sex stänger, lika långa som plåten, och lägg på de två plåtarna.
Pressa till stängerna lätt med fingrarna innan du penslar dem med ägg och strör över pärlsocker och mandel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Medan stängerna fortfarande är lite ljumna, skär dem diagonalt i ca 1 cm breda pinnar. Låt kakorna svalna innan du flyttar dem på ett galler