• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept

Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept

3 steg att laga

15 ingredienser

Ris med vinterns goda kryddor, som spiskummin, gurkmeja och kardemumma. Serveras med lammkorv, spenat, svalkande yoghurt och pistagenötter. Lättlagad vardagsmiddag på Tommy Myllymäkis vis.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm malen spiskummin
  • 400 g merguez, helst rå
  • 1 l babyspenat
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 kruka mynta
  • olja, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka den gula löken fint, stek i olja och tillsätt kryddorna när löken mjuknat något. Blanda ner riset och slå på vattnet och koka enligt förpackningen.
  2. Skiva upp korven i munsbitstora bitar, skiva schalottenlök och vitlök. Stek sedan i olja, när korven fått fin färg, vänd ner löken och blanda runt.
  3. När löken är mjuk, tillsätt spenaten och låt den falla ihop. Krydda med salt och peppar. När spenaten fallit ihop är det bara att servera med hackade pistagenötter, kokt kryddris, yoghurt och mynta.