Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept

10 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm spiskummin
  • 400 g merguez, helst rå
  • 1 l babyspenat
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl pistagemandel
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • olja, att steka i
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka den gula löken fint, stek i olja och tillsätt kryddorna när löken mjuknat något. Blanda ner riset och slå på vattnet och koka enligt förpackningen.
  2. Skiva upp korven i munsbitstora bitar, skiva schalottenlök och vitlök. Stek sedan i olja, när korven fått fin färg, vänd ner löken och blanda runt.
  3. När löken är mjuk, tillsätt spenaten och låt den falla ihop. Krydda med salt och peppar. När spenaten fallit ihop är det bara att servera med hackade pistagenötter, kokt kryddris, yoghurt och mynta.
1 december 2017

Fler goda recept