Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept

Spela video Merguez med kryddris och spenat, Tommy Myllymäkis recept
Foto: TV4

Ris med vinterns goda kryddor, som spiskummin, gurkmeja och kardemumma. Serveras med lammkorv, spenat, svalkande yoghurt och pistagenötter. Lättlagad vardagsmiddag på Tommy Myllymäkis vis.

1 december 2017
4

Du behöver

  • 4 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm spiskummin
  • 400 g merguez, helst rå
  • 1 l babyspenat
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl pistagemandel
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • olja, att steka i
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka den gula löken fint, stek i olja och tillsätt kryddorna när löken mjuknat något. Blanda ner riset och slå på vattnet och koka enligt förpackningen.
  2. Skiva upp korven i munsbitstora bitar, skiva schalottenlök och vitlök. Stek sedan i olja, när korven fått fin färg, vänd ner löken och blanda runt.
  3. När löken är mjuk, tillsätt spenaten och låt den falla ihop. Krydda med salt och peppar. När spenaten fallit ihop är det bara att servera med hackade pistagenötter, kokt kryddris, yoghurt och mynta.
Kommentera receptet

Fler goda recept