• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Melonsallad med grillad halloumaki

Melonsallad med grillad halloumaki
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Melonsallad med grillad halloumaki

8 steg att laga

12 ingredienser

20 min

Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

Halloumaki Zeta

Halloumaki är en grekisk ost gjord av pastöriserad mjölk från ko, get och får. 

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förp Zeta Halloumaki
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, för stekning
  • 300 g vattenmelon
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1,5 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • bladsallad

Gör så här

  1. Tärna vattenmelon, gurka och tomat.
  2. Skiva rödlöken tunt.
  3. Lägg alltsammans i en bunke.
  4. Tillsätt oliver, olivolja, balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar, blanda försiktigt.
  5. Tärna och stek halloumakin i lite olivolja så att den blir gyllenbrun.
  6. Vänd ihop grönsakerna med salladen precis före servering.
  7. Lägg upp på tallrikar eller ett fat.
  8. Toppa med den nystekta halloumakin.