Melonsallad med feta och jalapeño

NYHET
Melonsallad med feta och jalapeño
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Melonsallad med feta och jalapeño

15 ingredienser

En fräsch och snabbfixad sallad där sött, syrligt och krispigt kombineras på bästa tänkbara sätt. Jättegod att servera som lätt middag med bröd till eller som ett matigt tillbehör på grillkvällen.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 1 minivattenmelon, tärnad
  • 1 cantaloupemelon, urkärnad och tärnad
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna (à ca 400 g)
  • 1 jalapeño, tunt skivad
  • ca 45 g babyspenat
  • 3 msk olivolja
  • 2 limefrukter, pressad saft
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 silverlök, tunt skivad i ringar
  • 1 kruka färsk mynta
  • salt
  • 1 svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg yoghurt i botten på ett fat. Ringla över honung.
  2. Blanda vattenmelon, cantaloupemelon, avokado, svarta bönor, jalapeño och spenat i en stor skål tillsammans med olivolja, limejuice, salt och peppar.
  3. Lägg ut på fatet och smula över fetaost. Toppa med silverlök och mynta.