Clafoutis med körsbär
Clafoutis med körsbär
8 ingredienser
En fransk klassiker som passar bra till fikat.
Ingredienser
- 6 äggvitor
- 2,5 dl florsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl mandelmjöl (skållad sötmandel som mixats till mjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 25 körsbär, urkärnade
- grädde, lättvispad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.
- Blanda vete- och mandelmjöl och bakpulver i en bunke, vänd ner blandningen i äggsmeten.
- Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner det i smeten.
- Häll smeten i flera små ugnsfasta smorda formar. Tryck ner körsbären.
- Grädda kakorna i ugn 20–25 minuter.
- Servera clafoutin med vispad grädde.