Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Clafoutis med körsbär
Foto: Jenny Grimsgård
Clafoutis med körsbär
0
Spara
Av:
Melker Andersson
8
ingredienser
En fransk klassiker som passar bra till fikat.
Fest
Fika
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
6 äggvitor
2,5 dl florsocker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl (skållad sötmandel som mixats till mjöl)
1 tsk bakpulver
100 g smör
25 körsbär, urkärnade
grädde, lättvispad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.
Blanda vete- och mandelmjöl och bakpulver i en bunke, vänd ner blandningen i äggsmeten.
Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner det i smeten.
Häll smeten i flera små ugnsfasta smorda formar. Tryck ner körsbären.
Grädda kakorna i ugn 20–25 minuter.
Servera clafoutin med vispad grädde.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut