Melanzaneburgare

Melanzaneburgare
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Melanzaneburgare

9 ingredienser

40 m

”En av mina favoriträtter är Melaneane parmigiana som jag åt det första gången i Rom. Varför inte göra en burgare med samma goda smaker och satan vilken bra idé det var! Dels ca 100 gånger lättare än ursprungsrätten och så obeskrivligt gott! Jag tror att det här kommer bli en braksuccé av kalibern att denna burgare kommer kopieras i många sammanhang och njutas av hundratusentals!” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 förp mozzarellaost
  • bröd (toastbröd)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk basilika
  • tomatsås

Gör så här

  1. Skiva aubergine på längden i centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt.
  2. Salta och låt stå en kvart.
  3. Torka av allt överflödigt vatten och ringla olivolja över skivorna.
  4. Grilla på indirekt värme i 15 minuter. Vänd då och då. (Eller stek på medelvärme).
  5. Lägg lite mozzarella på varje skiva.
  6. Grilla på direkt värme under lock i 30 sekunder med mozzarellan på ovansidan så den smälter. (Eller lägg i varm ugn hastigt).
  7. Låt vila på indirekt värme medan du grillar bröden. (Eller rostar).
  8. När bröden fått färg gnid skivorna med en vitlöksklyfta.
  9. Lägg finriven parmesanost och basilika på bröden.
  10. Addera auberigine med mozzarellan på. Avsluta med en klick tomatsås och lägg på locket.
  11. Servera!