Skär köttet i grova bitar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär gula löken grovt. Strimla vitkålen.
Lägg den strimlade vitkålen i botten på lergrytan och sprid köttet över. Sprid löken/vitlöken över köttet. Salta och peppra.
Lös upp kycklingbuljongen i vattnet. (Ljummet/varmt)
Häll över grädde, buljong och vin över vildsvinet. Lägg på locket och ställ i nedre delen av ugnen på 200 grader i 60 minuter.
Ta ut grytan, kolla så köttet är klart. Smaka av med lite extra grädde om grytan är ”skarp”.
Rotfrukter: Sätt på ugnen till 200 grader och tvätta alla rotfrukter noga.
Skala kålroten och skär i 2*2 cm fyrkantstänger (så långa du kan få ut av din kålrot).
Klyv morötterna på hälften längs med, klyv palsternackan, skala pepparroten och skär i 1cm medaljonger.
Smörj en ugnsform med olja. Lägg alla rotfrukterna i ugnsformen tillsätt salt och peppar efter smak.
Rör om rotfrukterna med händerna tills allt är insmort med olja och kryddor.
Börja med att grädda rotfrukterna längst ned i ugnen - under grytan i ca 25 minuter. När lergrytan tas ut flyttar du upp rotfrukterna till mitten av ugnen.