Medelhavsgryta med rostad aubergine och fryst fetaost

Spela video Medelhavsgryta med rostad aubergine och fryst fetaost
Foto: TV4
4

Du behöver

Fryst fetaost

  • 100 g fetaost

Rostad aubergine

  • 2 auberginer
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och olivolja

Gryta

  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 200 g små vita bönor på burk, sköljda
  • 100 g torkade oliver
  • 1 dl saltade mandlar
  • 200 g romanticatomater, delade på längden
  • 1 knippe basilika, grovhackad
  • 2 msk oregano, grovhackad
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • färsk basilika
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Fryst fetaost
    Lägg in i frysen över natten. Riv över rätten vid servering.
  2. Rostad aubergine
    Dela auberginen i kvartar. Salta och låt stå framme i ca 30 minuter så de rimmas.
  3. Torka av och gnid in med olivolja och krossad vitlök. Rosta i ugnen på 250 grader ca 20 minuter.
  4. Medelhavsgryta
    Svetta lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré. Koka ihop med vitt vin, krossade tomater och buljong.
  5. Blanda i övriga ingredienser vid servering och låt få ett uppkok. Smaka av med salt och svartpeppar
Kommentera receptet

Fler goda recept