Medelhavsgryta med rostad aubergine och fryst fetaost
Medelhavsgryta med rostad aubergine och fryst fetaost
22 ingredienser
Tom Sjöstedt bjuder på en enkel, mustig tomatgryta med mandlar, vita bönor och färska tomater. Serveras med ugnsrostad aubergine och riven fetaost.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Fryst fetaost
- 100 g fetaost
Rostad aubergine
- 2 aubergines
- 2 klyftor vitlök
- salt
- olivolja
Gryta
- 1 gul lök, skivad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vitt vin
- 400 g krossade tomater
- 2 dl grönsaksbuljong
- 200 g små vita bönor på burk, sköljda
- 100 g torkade oliver
- 1 dl salta mandlar
- 200 g romanticatomater, delade på längden
- 1 knippe basilika, grovhackad
- 2 msk oregano, grovhackad
- salt
- svartpeppar
Garnering
- färsk basilika
- färsk oregano
Gör så här
Fryst fetaost
- Lägg in i frysen över natten. Riv över rätten vid servering.
Rostad aubergine
- Dela auberginen i kvartar. Salta och låt stå framme i ca 30 minuter så de rimmas.
- Torka av och gnid in med olivolja och krossad vitlök. Rosta i ugnen på 250 grader ca 20 minuter.
Medelhavsgryta
- Svetta lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré. Koka ihop med vitt vin, krossade tomater och buljong.
- Blanda i övriga ingredienser vid servering och låt få ett uppkok. Smaka av med salt och svartpeppar