Chèvrefyllda lammfärsbiffar

20 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 0,5 rödlök
  • 600 g lammfärs (går bra med nötfärs)
  • färska örter (timjan, rosmarin, basilika)
  • 100-150 g chèvreost
  • 1 förp bacon
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Limepasta

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kycklingfond (alt 1 kycklingbuljongtärning)
  • 1 msk limefrukt, pressad
  • Tagliatelle, beräkna mängd enligt anvisning på förpackningen

Till dekoration

  • rucolasallad
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Biffar
    Finhacka rödlöken och blanda ner den i färsen, salta och peppra.
  3. Dela färsen i 8 lika stora delar.
  4. Forma delarna till runda bollar och platta ut dem.
  5. Lägg finhackade färska örter och rikligt med chèvre på 4 av plattorna.
  6. Lägg de andra plattorna ovanpå och nyp ihop kanterna noga så att osten inte flyter ut när biffarna steks.
  7. Linda varje biff med baconskivor och stek dem i stekpanna tills de har fått fin färg.
  8. Låt dem efterstekas i ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Pasta
    Finhacka vitlöken och fräs den lätt med ett par matskedar olivolja i en kastrull.
  10. Tillsätt crème fraiche, kycklingfond och lime.
  11. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  12. Vid servering
    Häll såsen över den kokta pastan och servera den till lammfärsbiffarna.
  13. Garnera med några blad rucola och basilika.
11 augusti 2010