200 g fior di latte (eller mozzarella med låg fuktighet)
Gör så här
Tomatsås
Värm upp olivoljan i en kastrull på medelhög värme.
Finhacka vitlöken och stek den i någon minut tills den blivit mjuk.
Tillsätt tomaterna i kastrullen och låt koka på låg värme medan du börjar med de andra momenten.
Italienska köttbullar
Blanda alla ingredienser utom grädden i en stor bunke (eller i skålen till en matberedare).
Blanda allt med händerna eller med matberedaren samtidigt som du sakta häller i lite grädde i taget. Sluta blanda när du har fått en fin och jämn smet. Försök att inte blanda smeten för länge, då kan den bli något för fast.
Stek gärna en liten bit av smeten och smaka av så att de är lagom kryddade.
Forma smeten till köttbullar (ca 20-30 stycken) och lägg på en plåt.
Sätt på ugnen på 85 grader ånga (eller varmluft om du inte har en ångugn).
Tillaga köttbullarna i ugnen tills de når ca 70 grader i innertemperatur.
Ta ut köttbullarna och låt svalna något.
Stek köttbullarna i lite smör eller olja tills de fått en fin gyllenbrun stekyta.
Pangrattato
Skala och finhacka vitlöksklyftorna samt persiljebladen.
Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg i smöret. Låt smöret smälta och stek sedan vitlöken ett par minuter.
Tillsätt sedan pankoströbröd i stekpannan och stek på medelhög värme tills det har fått en gyllenbrun färg.
Ta av stekpannan från värmen, lägg i den hackade persiljan, blanda ordentligt och låt det steka med på eftervärme.
För över till en skål och låt svalna.
Tillsätt finriven parmesanost, citronzest samt salt och svartpeppar efter smak.
Tomatsås forts.
Lägg smöret i tomatsåsen, låt smälta och mixa sedan tomatsåsen slät.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servering
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela och skär upp baguetterna.
Bred ut riklig mängd tomatsås på både locket och botten av baguetten.
Fördela ett gäng köttbullar över såsen och toppa med fior di latte.
Sätt in mackorna i ugnen och låt osten smälta i några minuter.
Ta sedan ut mackorna och strö på rikligt med pangrattato.