• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Maximillians kikärtspannkaka

Maximillians kikärtspannkaka
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Maximillians kikärtspannkaka

4 steg att laga

12 ingredienser

20 m

"De här pannkakorna får pluspoäng då de är helt veganska, glutenfria och mjölkfria. Krävs bara 3 ingredienser, plus det man har hemma som topping." /Jessica Frej

Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst

Receptet är ur boken Jessicas Vegomiddagar -hur lätt som helst av Jessica Frej, Harper Collins Nordic.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • olja (till stekning)

Sallad

  • lök
  • tomat
  • vinäger
  • olja
  • chilifrukt
  • solroskärnor
  • sallad

Gör så här

  1. Blada ihop kikärtsmjöl med vatten, olja och salt. Låt stå 15 minuter.
  2. Stek tunna pannkakor av smeten i olja.
  3. Servera med tomatsallad på lök, tomat, vinäger, olja, chili, solroskärnor och sallad.
  4. Det är även gott med klassiska pannkakstillbehör.
TIPS!
Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst

Receptet är ur boken "Jessicas Vegomiddagar -hur lätt som helst"