Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen

Foto: TV4
Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen
5 ingredienser
En härlig dessert med somriga jordgubbar och krämig getostyoghurt.
Ingredienser
Jordgubbarna:
- 1 l jordgubbar, av fast sötsyrlig karaktär t ex KENT från Gotland
Getostyoghurt:
- 4 dl turkisk yoghurt
- 100 g lactique på getost (t ex Getinge från Skattegården)
Ros & Bipollen:
- 1 ros
- 4 tsk bipollen
Gör så här
- Jordgubbarna: Rensa jordgubbarna och skölj lätt.
- Skär varje gubbe i fyra delar.
- Lägg i botten på en skål eller glas.
- Getostyoghurt: Skär ner getosten i små bitar och lägg i en mixer och låt den bli rumstempererad.
- Värm försiktigt upp yoghurten till kroppstemperatur under ständig omrörning i en kastrull på svag värme.
- Slå yoghurten på osten och mixa slät. Låt stå i 5 minuter.
- Häll sedan yoghurten på jordgubbarna.
- Ros & Bipollen: Plocka rosbladen.
- Garnera med bipollen och rosblad. Serveras direkt.