Uer a la creole

Foto: TV4
Uer a la creole
16 ingredienser
Uer simmande i en kreolsk festival av tomatsås, parfymerad med timjan, rosmarin, koriander, nejlikor, vårlök, persilja, vitlök, lime. Serveras med yam och matbananer.
Vintips från Maxette
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir art nr 82531, 71 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 2 uer, fina och filéade
- 4 salladslökar
- 1 limefrukt
- 4 kvistar färsk koriander
- 4 klyftor vitlök
- 4 tomater
- 4 kvistar persilja
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 stjälkselleri
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 8 dl olivolja
- 1 paprika
- 1 msk tomatpasta
- 1 kg yam
- 2 matbananer
Gör så här
- Rengör och marinera 4 uer filéer i en skål med salt, peppar, citronsaft och 2 vitlöksklyftor, tillsätt 2 dl vatten och låt marinera i en timme.
- Sätt olja i en stor kastrull och stek med hackad persilja, 1 nypa rosmarin, 1 paprika, tillsätt sedan krossade tomater, selleri, och tomatsås och gör en kryddbukett av rosmarin, persilja och vårlök och sätt den i såsen. Låt det koka 5 minuter.
- Lägg i filéerna av uer i en kastrull, tillsätt ett glas vatten, sätt locket på.
- Stäng av värmen när det börjar koka och låt det självkoka i den varma såsen.
- När det är färdigkokt, tillsätt limesaft, koriander, 2 msk olja med 1 krossad vitlöksklyfta.
- Blanda försiktigt, värm lite till och servera varm.
- Koka Yam och matbananerna i 1 liter vatten med vårlök och salt.
- Servera som potatis.