Matvetesallad med varmrökt lax

54 röster
30 min
4

En matig och supergod sallad på matvete, varmrökt lax och krispiga grönsaker. Till serveras en krämig dressing med skönt sting av wasabi. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 600 g varmrökt laxfilé
  • 2 dl matvete
  • 2 avokado
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g zucchini
  • 200 g rödkål
  • 4 salladslökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 lime, i klyftor

Wasabimajonnäs

  • 2 msk wasabi
  • 1 ägg, stort
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 2,5 msk japansk soja
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Gör dressingen genom att hälla alla dess ingredienser förutom gräslök i en smal cylinderformad bunke. Mixa med en stavmixer till en tjock dressing, smaka av med eventuellt mer soja. Finhacka gräslök och rör i dressingen. Låt smakerna gifta sig medan salladen görs.
  3. Dela, kärna ur och skär avokadon i grova bitar. Halvera zucchinin på längden och skär i tunna skivor. Strimla rödkålen så tunt det går. Skiva salladslök och halvera tomaterna.
  4. Lägg alla grönsaker samt matvete i en stor salladskål, blanda runt lätt. Ringla över dressingen. Toppa salladen med bitar av varmrökt lax. Strö ev över gräslök. Servera med limeklyftor till.
8 september 2018

Laddar fler recept