Holy Cow

Holy Cow
Foto: TV4

Holy Cow

Av: Mats Andersson

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1h

Grillad T-bone steak tillsammans med en ” fully loaded baked potatos”, coleslaw och BBQ sås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Marinera gärna köttet ett dygn innan i någon god marinad.

Dryck: 7 Deadly Zins 2005, Lodi USA, artnr. 6690.

Ingredienser

portioner
  • 4 T-Bone stekar
  • 4 bakpotatisar (stora)
  • smör
  • salt [efter smak]
  • barbequesås (t ex Sweet Baby Ray’s)
  • liquid smoke (Try Me)
  • 4 skivor bacon
  • 2 dl ost, riven
  • 1 vitkål (litet huvud) [ca 500 g]
  • 4 morötter
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar [efter smak]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tänd eventuellt kolgrillen för grillning av köttet senare.
  3. Lägg potatisarna i ugnsfast form och baka mitt i ugnen ca 60 minuter.
  4. Prova gärna med sticka.
  5. Se till att köttet ligger framme i rumstemperatur.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen fint.
  2. Skala och grovriv moroten
  3. Finhacka löken.
  4. Blanda majonnäs med gräddfil och vinäger i en skål.
  5. Smaksätt med senap, socker, salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda ner grönsakerna.
  7. Låt stå och dra en stund före servering. Gärna i kylskåpet över natten.

Fyllning

  1. Fin hacka bacon och fräs gyllenbruna.
  2. Låt kallna på hushållspapper.

Köttet

  1. Ungefär 30 minuter innan potatisen är klar börjar vi med köttet.
  2. Den fina T-bone biten skall grillas, helst över en kolbädd, men i gasoltider får detta duga.
  3. Börja med att fräsa till köttet på bägge sidor så porerna stängs.
  4. Grilla sedan till önskad genomstekning erhållits. Tänk på att köttet närmast benet steks långsammare och att även filébiten kan bli klar något före den stora delen.
  5. För att få lite röksmak så penslas köttet mot slutet med liquid smoke och som en sista tuch så stryks ett lager BBQ sås över köttet.
  6. Servera köttet ihop med coleslaw och fyll den bakade potatisen med ost, gräddfil, stekta bacon bitar och lite smör. Ha gärna en extra kopp med BBQ sås bredvid.