Mats Abbar-filé med kokt mandelpotatis

NYHET
Mats Abbar-filé med kokt mandelpotatis
Foto: Tv4

Mats Abbar-filé med kokt mandelpotatis

10 ingredienser

20 m

Mats "Abbar-filé" med kokt mandelpotatis, brynt smör och pepparrot blir en god middag att servera i veckan.

Ingredienser

portioner
  • 600 g abborrfilé
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl vetemjöl (eller rågmjöl)
  • 2-3 msk smör (och rapsolja till stekning)
  • 20 g smör, brynt
  • 2-3 msk färsk pepparrot, riven (eller pepparrot på tub)
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • grönsaker (t.ex. krispig sallad, tomat och gurka till servering)

Gör så här

  1. Salta och peppra abborrfiléerna och låt dem dra.
  2. Koka potatisen men se till så att den inte kokar sönder.
  3. Mät upp mjölet i en plastpåse och lägg i 3-4 filéer åt gången. Skaka påsen och lägg filéerna åt sidan efterhand tills alla är mjölade.
  4. Hetta upp en muurikka (eller stekpanna) och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor.
  5. Smält och bryn 20 g smör på ganska hög värme, vispa hela tiden tills smöret blir gyllenbrunt. Tillsätt pepparrot och gräslöken strax innan servering.
  6. Smaka eventuellt av med lite salt.
  7. Servera fiskfiléerna med mandelpotatis, pepparrotssmör och grönsaker.