Matiga twisters

Matiga twisters
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Matiga twisters

18 ingredienser

2 h

Twisters med två olika matiga fyllningar kan bli perfekt att servera på en buffé eller att ta med på picknick.

Ingredienser

portioner20 - 30 stycken

Deg

  • 6 dl vatten, 37 grader
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • 1 burk passerade tomater
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 12 skivor parmaskinka
  • 250 g mozzarellaost, riven
  • ev sesamfrön

Fyllning 2

  • 200 g färskost
  • 1,5 dl ramslökspesto
  • 250 g parmesanost, riven
  • ev flingsalt

Gör så här

Deg

  1. Värm vattnet till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vatten, salt, honung och olivolja.
  3. Tillsätt sedan vetemjöl. Arbeta degen med hjälp av en köksassistent i 10–15 minuter på medelhastighet.
  4. Smörj en skål med lite olivolja och häll ner degen där i. Plasta skålen med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt jäsa i 60 minuter.

Fyllning 1

  1. Rör ihop passerade tomater, honung, salt och svartpeppar (efter smak).
  2. Hacka basilikan och parmaskinkan.

Fyllning 2

  1. Rör ihop färskost och pesto i en skål. Riv ner parmesanosten men spara lite till toppning.

Utbakning

  1. Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en centimeter tjock platta. Bred på valfri fyllning.
  2. Vik degen från långsida till långsida.
  3. Dela i 2–3 centimeter breda remsor. Twista remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg en bakduk över och låt jäsa i 45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  6. Pensla dem med vatten och toppa eventuellt den röda varianten med sesamfrön och den vita med riven parmesanost och lite flingsalt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter till gyllene färg.
  8. Låt svalna på galler under bakduk.