Matiga twisters
Matiga twisters
18 ingredienser
2 h
Twisters med två olika matiga fyllningar kan bli perfekt att servera på en buffé eller att ta med på picknick.
Ingredienser
Deg
- 6 dl vatten, 37 grader
- 25 g jäst
- 1 msk salt
- 2 msk honung
- 1 msk olivolja
- 14-15 dl vetemjöl
Fyllning 1
- 1 burk passerade tomater
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka färsk basilika
- 12 skivor parmaskinka
- 250 g mozzarellaost, riven
- ev sesamfrön
Fyllning 2
- 200 g färskost
- 1,5 dl ramslökspesto
- 250 g parmesanost, riven
- ev flingsalt
Gör så här
Deg
- Värm vattnet till 37 grader.
- Smula ner jästen i en skål och tillsätt vatten, salt, honung och olivolja.
- Tillsätt sedan vetemjöl. Arbeta degen med hjälp av en köksassistent i 10–15 minuter på medelhastighet.
- Smörj en skål med lite olivolja och häll ner degen där i. Plasta skålen med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt jäsa i 60 minuter.
Fyllning 1
- Rör ihop passerade tomater, honung, salt och svartpeppar (efter smak).
- Hacka basilikan och parmaskinkan.
Fyllning 2
- Rör ihop färskost och pesto i en skål. Riv ner parmesanosten men spara lite till toppning.
Utbakning
- Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en centimeter tjock platta. Bred på valfri fyllning.
- Vik degen från långsida till långsida.
- Dela i 2–3 centimeter breda remsor. Twista remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg en bakduk över och låt jäsa i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Pensla dem med vatten och toppa eventuellt den röda varianten med sesamfrön och den vita med riven parmesanost och lite flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter till gyllene färg.
- Låt svalna på galler under bakduk.