Matiga ostscones

koket.se
Matiga ostscones
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Matiga ostscones

9 ingredienser

30 m

Gillar du scones? Då bara måste du testa det här receptet med ost!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 krm salt
  • 75 g smör, kallt
  • 2,5 riven ost (t.ex. cheddar eller parmesan)
  • 2,5 dl oliver, hackade
  • 2 tsk färsk timjan, finhackad
  • 1 ägg
  • 0,75 dl mjölk

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 220 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
  3. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det är jämnt fördelat och blandningen ser ut som gryn.
  4. Tillsätt riven ost, hackade oliver samt timjan och blanda väl.
  5. Vispa ihop mjölk och ägg i en separat skål.
  6. Häll blandningen i den gryniga degen och rör försiktigt tills det blir en smidig deg.
  7. Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda försiktigt i 1-2 minuter tills degen är mjuk och hanterbar.
  8. Gör åtta bullar av degen. Lägg dem i en muffinsplåt.
  9. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter tills sconesen är gyllenbruna på toppen.
  10. Servera ostsconsen varma eller kalla tillsammans med goda röror.