Matiga croissanter

Matiga croissanter
Foto: David Frenkiel
joel åhlin
joel åhlin

Matiga croissanter

Av: David Frenkiel, Joel Åhlin

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 m + förberedelser dagen innan

Croissanter fyllda med hemgjord labneh, äggröra och hummus blir en riktigt matig rätt fylld av härliga smaker.

Ingredienser

portioner

Labneh (förbereds 1 dygn innan)

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm chiliflakes

Äggröra

  • 1 msk rapsolja
  • 6 ägg
  • salt

Servering

  • 4 dagsgamla croissanter
  • 1,5 dl hummus
  • persilja

Gör så här

Labneh, förbered dagen innan

  1. Häll upp yoghurt i en silduk (eller kaffefilter) och låt stå och rinna av i en bunke i ett dygn. Rulla till små bollar som sedan rullas i de torra kryddorna.

Äggröra

  1. Hetta upp olja i en medel varm stekpanna. Knäck äggen i en skål tillsammans med en nypa salt och vispa fluffigt.
  2. Häll smeten i stekpannan och rör runt tills äggen precis börjar sätta sig. Ta av från värmen.

Servering

  1. Skär upp croissanterna och fyll med hummus, äggröra, labnehbollar och toppa med lite finhackad persilja.