Matiga croissanter

0 röster
30 m + förberedelser dagen innan
4
Matiga croissanter
Foto: David Frenkiel

Croissanter fyllda med hemgjord labneh, äggröra och hummus blir en riktigt matig rätt fylld av härliga smaker.

Visa mer
30 m + förberedelser dagen innan
4
4 portioner

Du behöver

Labneh (förbereds 1 dygn innan)

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk mejram, torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm chiliflakes

Äggröra

  • 1 msk rapsolja
  • 6 ägg
  • salt

Servering

  • 4 dagsgamla croissanter
  • 1,5 dl hummus
  • persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Labneh, förbered dagen innan
    Häll upp yoghurt i en silduk (eller kaffefilter) och låt stå och rinna av i en bunke i ett dygn. Rulla till små bollar som sedan rullas i de torra kryddorna.
  2. Äggröra
    Hetta upp olja i en medel varm stekpanna. Knäck äggen i en skål tillsammans med en nypa salt och vispa fluffigt.
  3. Häll smeten i stekpannan och rör runt tills äggen precis börjar sätta sig. Ta av från värmen.
  4. Servering
    Skär upp croissanterna och fyll med hummus, äggröra, labnehbollar och toppa med lite finhackad persilja.
26 juli 2019

Laddar fler recept...