Matiga croissanter

Foto: David Frenkiel
Matiga croissanter
11 ingredienser
30 m + förberedelser dagen innan
Croissanter fyllda med hemgjord labneh, äggröra och hummus blir en riktigt matig rätt fylld av härliga smaker.
Ingredienser
Labneh (förbereds 1 dygn innan)
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk salt
- 2 tsk torkad mejram
- 1 tsk torkad timjan
- 1 krm chiliflakes
Äggröra
- 1 msk rapsolja
- 6 ägg
- salt
Servering
- 4 dagsgamla croissanter
- 1,5 dl hummus
- persilja
Gör så här
Labneh, förbered dagen innan
- Häll upp yoghurt i en silduk (eller kaffefilter) och låt stå och rinna av i en bunke i ett dygn. Rulla till små bollar som sedan rullas i de torra kryddorna.
Äggröra
- Hetta upp olja i en medel varm stekpanna. Knäck äggen i en skål tillsammans med en nypa salt och vispa fluffigt.
- Häll smeten i stekpannan och rör runt tills äggen precis börjar sätta sig. Ta av från värmen.
Servering
- Skär upp croissanterna och fyll med hummus, äggröra, labnehbollar och toppa med lite finhackad persilja.