Matig picknick-wrap med viltkebab

Matig picknick-wrap med viltkebab
Foto: Tv4
Edvard Wistedt
Edvard Wistedt

Matig picknick-wrap med viltkebab

Av: Edvard Wistedt

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

1 h

Den här matiga picknick-wrapen med viltkebab och en frisk coleslaw är en perfekt macka att ta med på utflykten! Hittar du inte viltkött kan du välja valfritt kött efter tycke och smak.

Tips! Det går utmärkt att förbereda allt och lägga de olika komponenterna i burkar för att på plats göra sina wraps. Finns det grill eller eld vid picknickplatsen så kan ni med fördel värma köttet i ett foliepaket.

Ingredienser

portioner

Coleslaw

  • 300 g vitkål
  • salt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraîche
  • 0,5 gräslök, fint skuren
  • 1 tsk sambal oelek (eller 1-2 krm cayennepeppar)
  • peppar

Kebab

  • 300-400 g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling)
  • 2 msk olja (raps- eller matolja)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Upplägg

  • 150 g salladsmix
  • 2-3 tomater
  • 4 stora tortillabröd

Gör så här

Coleslaw

  1. Skär eller strimla kålen fint och lägg i stor skål.
  2. Salta och massera sedan den strimlade kålen hårt några minuter för att mjuka upp den.
  3. Pressa i vitlök och citronjuice. Rör även ner majonnäs och crème fraiche. Anpassa mängd efter hur lös du önskar coleslawen.
  4. Skär gräslöken fint och tillsätt. Spar lite gräslök till garnering.
  5. Blanda runt ordentligt och smaka av med sambal oelek, salt, peppar och ev entuellt lite mer citron.

Kebab

  1. Skär ”kebabremsor” av köttet. Ett tips är att skära köttet medan det är halvfruset för att enklare skära tunna strimlor.
  2. Bryn köttet i oljan på hög värme för att ge det stekyta. Sänk värmen till mellanhög värme och lägg i smör.
  3. Krydda med paprika, spiskummin, salt och peppar. Fräs någon minut till medan du blandar ordentligt så att kryddorna fördelas. Smaka en bit och salta eventuellt lite till.

Upplägg

  1. Lägg sallad och ett par skivor tomat på vetetortillan, lägg på kött och toppa med coleslaw.
  2. Strö lite gräslök över och vik sedan ihop din wrap. Vik upp nedre delen och fäll sedan in sidorna över innehållet. Säkra med folie eller smörgåspapper.