Gubbröra på knäcke med löjrom och dill

Gubbröra på knäcke med löjrom och dill

Av: Mathias Emilsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer på buffé.

Ingredienser

portioner
  • 7 ansjovisfiléer
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 msk kaviar orökt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 20 g löjrom
  • 12 bitar knäckebröd, typ fäbodknäcke

Gör så här

  1. Koka potatisen i lätt saltat vatten, låt svalna och skär i små bitar
  2. Finhacka anjovisen och löken (skalas)
  3. Fräs löken snabbt i en klick smör utan att den tar färg, låt bli ljummen
  4. Blanda med potatis och ägg, och när blandningen är nästan kall, tillsätt finhackad dill, gräslök samt kaviar, majonnäs och crème fraîchen.
  5. Smaka av med salt och ev. lite peppar.
  6. Placera på knäckebrödet och toppa med liten klick löjrom och dillvippa, låt avnjutas direkt!