Gubbröra på knäcke med löjrom och dill
Gubbröra på knäcke med löjrom och dill
11 ingredienser
Receptet är beräknat för 12 personer på buffé.
Ingredienser
- 7 ansjovisfiléer
- 3 ägg, hårdkokta
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill
- 1 msk kaviar orökt
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 20 g löjrom
- 12 bitar knäckebröd, typ fäbodknäcke
Gör så här
- Koka potatisen i lätt saltat vatten, låt svalna och skär i små bitar
- Finhacka anjovisen och löken (skalas)
- Fräs löken snabbt i en klick smör utan att den tar färg, låt bli ljummen
- Blanda med potatis och ägg, och när blandningen är nästan kall, tillsätt finhackad dill, gräslök samt kaviar, majonnäs och crème fraîchen.
- Smaka av med salt och ev. lite peppar.
- Placera på knäckebrödet och toppa med liten klick löjrom och dillvippa, låt avnjutas direkt!