Pepparrotsströmming med färsk potatis

Pepparrotsströmming med färsk potatis
Foto: Minplanet.se
Mathias Dahlgren
Mathias Dahlgren

Pepparrotsströmming med färsk potatis

12 ingredienser

Den härliga strömmingen har här fått huvudrollen och får ta smak av pepparrot. Serveras gör den med nykokt färsk potatis.

Ingredienser

  • 600-800 g rensade strömmingfileér med draget skinn
  • 500 g vatten
  • 100 g ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt
  • 1 kg färskpotatis, tvättad
  • salt, till kokning
  • några dillkronor
  • 300 g majonnäs
  • 300 g gräddfil
  • salt
  • peppar
  • färdigriven pepparrot (finns på tub)

Gör så här

  1. Lägg fisken i ättikslagen.
  2. Blanda och ställ kallt. Låt stå i 6-8 timmar.
  3. Häll av ättikslagen i durkslag. Låt rinna av väl.
  4. Gör såsen genom att blanda majonnäs och gräddfil, smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  5. Blanda strömmingen och såsen.
  6. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering.
  7. Koka potatisen med salt och dill.
  8. Häll av vattnet och servera.