Tomatsallad med pistou
Tomatsallad med pistou
13 ingredienser
15 min
En enkel och fräsch tomatsallad på pistou som knappt behöver någon som helst tillagning.
Ingredienser
- 600 g tomat
- 1 liten mild lök, fint hackad
- 100 g majsolja
- 40 g spenat
- 20 g färska basilikablad
- 1 tomat (utan skal och kärnor)
- 1 klyfta vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Använd en höghastighetsmixer för att göra pistou: Skålla först en tomat i hett vatten, skala och kärna ur. Mixa tomaten med lite av oljan.
- Tillsätt spenaten & pressa i vitlöken och fortsätt mixa. Tillsätt oljan i tunn stråle så att blandningen blir en jämn, grön crème.
- Tillsätt slutligen basilikan och mixa hastigt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar från kvarn.
- Hacka tomaterna och finhacka löken. Bred pistoun över en tallrik och arrangera tomater & lök över. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Ringla olivolja och balsamico över anrättningen.