Köttfärslimpa "Meatloaf"

Köttfärslimpa "Meatloaf"

Av: Jesper Almén, Pecka Hammarstedt

Från: Mat med Mårre

14 ingredienser

1h 15 min

En svensk köttfärslimpa är generellt betydligt mindre kryddad än den klassiska nordamerikanska. Det här är en traditionell svensk variant som hottats upp lite!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd (eller 4,5 dl smulat dagsgammalt bröd)
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg (stora)
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk worcestersås
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk chilisås (alt ketchup)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken i en rymlig bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka selleristjälkarna.
  4. Lägg ner löken, vitlöken och sellerin i bunken med ströbrödet. Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda med händerna till en jämn smet.
  5. Smöra en limpformad ugnsfast form. Lägg smeten i formen.
  6. Ställ in formen i ugnen och baka i cirka 60 minuter.