Köttfärslimpa "Meatloaf"

Köttfärslimpa "Meatloaf"

7

14 ingredienser

1h 15 min

En svensk köttfärslimpa är generellt betydligt mindre kryddad än den klassiska nordamerikanska. Det här är en traditionell svensk variant som hottats upp lite!

Ingredienser

portioner4
  • 1,5 kg köttfärs
  • 1 dl ströbröd (eller 4,5 dl smulat dagsgammalt bröd)
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg (stora)
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk worcestersås
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk chilisås (alt ketchup)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken i en rymlig bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka selleristjälkarna.
  4. Lägg ner löken, vitlöken och sellerin i bunken med ströbrödet. Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda med händerna till en jämn smet.
  5. Smöra en limpformad ugnsfast form. Lägg smeten i formen.
  6. Ställ in formen i ugnen och baka i cirka 60 minuter.