Köttfärssås med smak av svamp och muskot
Köttfärssås med smak av svamp och muskot
11 ingredienser
Ett recept innehåller: 162 kcal/678 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer
Ingredienser
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner (färska eller djupfrysta)
- 1 knippe persilja
- 1 msk flytande matfett (eller olja)
- 250 g nötfärs (mager)
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 hönsbuljong (eller köttbuljongtärning)
- 3 dl vatten (eller 2 dl vatten och 1 dl vitt vin)
- muskot, riven
- 0,5 tsk salt
- vitpeppar (eller svartpeppar)
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i skivor. Skär persiljan fint. Värm matfettet i en gryta.
- Lägg i löken och fräs den några minuter. Lägg sedan i champinjoner och persilja och låt fräsa i några minuter.
- Lägg i köttfärsen och finfördela den med en trägaffel så att den bryns och blandas med grönsakerna. Rör ned tomatpuré, buljongtärning, vatten och eventuellt vin.
- Krydda med muskot, salt och peppar. Låt småkoka i ca 30 minuter. Späd med mer vatten eller buljong om det behövs.