Insalata di gamberi

4 röster
20 min
4

Räkor med sparris, cocktailtomater och siciliansk gremolata.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Massimos drycktips
2799 Sauvignon Winkl, Cantina Terlan, Alto Adige, Italien 139:-

"Ett torrt, aromatiskt vin med inslag av päron, mineral och örter. Vinet har en fin syra och fin frukt vilket möter räkornas sötma på ett fint sätt."

Visa mer
20 min
4

Du behöver

Insalata di gamberi

  • 400 g färska räkor
  • 8 gröna sparris
  • 1 ask ruccola
  • 10 champinjoner
  • 12 cocktailtomater
  • 1-2 citroner, saften av
  • Olivolja
  • 1 vitlök
  • 1 röd chili (spansk peppar)

Gör så här

  1. Koka sparrisen i fem minuter, dela på längden i två delar. Skiva färska champinjoner fint och dela cocktailtomaterna på två, lägg allt i en stor bunke. Skölj en ask ruccola och lägg i. Blanda ihop allt ordentligt. Skala 400g färska räkor och blanda i salladen.
  2. Gremolata
    Pressa saften ur två små citroner, blanda med olivolja 50/50, dela och finhacka en tredjedels spansk peppar och ta ur kärnorna, lägg i tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
  3. Blanda väl. Ringla gremolatan över räksalladen, låt marinera i en halvtimme om tid finnes.
1 oktober 2013

Laddar fler recept