Mascarponeyoghurt med lemon curd, björnbärskompott och kaksmulor

15 m
4
Mascarponeyoghurt med lemon curd, björnbärskompott och kaksmulor
Foto: Sandra Mastio

Björnbärskompott, mascarponeyoghurt med lemoncurdrippel och mördegscrunch.

26 mars 2016
15 m
4

Du behöver

  • 400 g frysta björnbär, tinade
  • 3 msk kokossirap eller honung
  • 1 tsk lakritspulver
  • 2 dl mascarponeost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl lemon curd
  • 1 dl mördegskakor, krossade
  • 125 g färska björnbär

Gör så här

  1. Värm de frysta björnbären tillsammans med kokossirapen och lakritspulvret tills alls löst sig jämnt.
  2. Rör mascarponen krämig och rör ner yoghurten till en jämn kräm. Rör slarvigt ner lemon curden till en rippel.
  3. Lägg björnbärskompotten i botten på ett vackert glas, toppa med 1 dl av mascarponekrämen. Toppa det hela med rejält med krossade kakor och färska björnbär.
Kommentera receptet

Fler goda recept