Mascarponeravioli med rabarber- & jordgubbskompott

Foto: TV4
Mascarponeravioli med rabarber- & jordgubbskompott
27 ingredienser
1 h
En matig dessert med mycket smak. Denna efterrättsravioli fylls med mascarpone, vanilj och kanel - så magiskt gott. Till raviolin serveras en fräsch rabarber- och jordgubbskompott. En perfekt dessert att njuta av på sommaren.
Ingredienser
Pastadeg
- 125 g durumvetemjöl
- 0,25 dl vaniljsocker
- 0,25 dl vatten
- 1 ägg
- salt
Mascarponesmet
- 125 g mascarpone
- 7 ml florsocker
- 5 ml majsstärkelse
- 1 äggula
- 1 vaniljstång
- 50 g smör
- 1 msk strösocker
- malen kanel
Rabarber- & jordgubbskompott
- 3 rabarber
- 8 jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 1 msk honung
- 1 vaniljstång
- 1 citron
Gräddfilsglass
- 375 g gräddfil
- 125 g crème fraîche
- 90 g florsocker
- 3 cl vodka
- 1 citron
- 1 apelsin
Kanderade hasselnötter
- 60 g hasselnötter, rostade och skalade
- 40 g strösocker
Gör så här
Pastadeg
- Blanda allt till en homogen deg, plasta och låt degen vila i minst 2 timmer
Mascarponesmet
- Blanda hälften av Mascarponen med resten av ingredienserna till en slät smet. Blanda sedan ner resten av Mascarponen försiktig med en slickepott så att smeten inte blir för lös.
- Kavla ut pastadegen tunt (ca 1 mm). Portionera ut Mascarponesmeten med en tesked. Pensla runt smeten med vatten. Stansa ut runt smeten så att du har ca 1 cm degkant. Lägg ihop degkanten och se till att raviolin är väl sluten.
- Koka upp vatten och smaksätt med socker och lite salt. Lägg i raviolin. Efter 2-3 minuter simmar raviolin på toppen, då är dom klara. Smält smör i en bunke och tillsätt strösocker och en knivspets kanel samt den kokta raviolin. Blanda runt.
Rabarber- och jordgubbskompott
- Skala rabarber och gör ett avkok genom att koka skalen i vatten i ca 10 minuter. Sila och smaksätt med strösocker, honung och skrapad vanilj. Reducera avkoket tills det börjar skumma.
- Skär rabarber i ca 1 cm stora kuber och lägg i reduktionen. Koka upp en gång till och låt svalna. Tillsätt jordgubbar i skivor och lite rivet citronskal.
Gräddfilsglass
- Riv skalet på citronen och apelsinen. Blanda med resten av ingredienserna och kör i glassmaskin
Kanderade nötter
- Smält sockret i en panna tills den är gyllenbrun och börjar skumma. Lägg i hasselnötter och blanda med en träsked.
- Häll sedan ut allt på ett bakplåtspapper. Var försiktig, smeten är mycket varm! Låt nötterna svalna och hacka i grova bitar.