Mascarponeravioli med rabarber- & jordgubbskompott

Mascarponeravioli med rabarber- & jordgubbskompott
Foto: TV4

Mascarponeravioli med rabarber- & jordgubbskompott

Av: Jürgen Grossmann

Från: Kockarnas kamp

27 ingredienser

1 h

En matig dessert med mycket smak. Denna efterrättsravioli fylls med mascarpone, vanilj och kanel - så magiskt gott. Till raviolin serveras en fräsch rabarber- och jordgubbskompott. En perfekt dessert att njuta av på sommaren.

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 125 g durumvetemjöl
  • 0,25 dl vaniljsocker
  • 0,25 dl vatten
  • 1 ägg
  • salt

Mascarponesmet

  • 125 g mascarpone
  • 7 ml florsocker
  • 5 ml majsstärkelse
  • 1 äggula
  • 1 vaniljstång
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • malen kanel

Rabarber- & jordgubbskompott

  • 3 rabarber
  • 8 jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron

Gräddfilsglass

  • 375 g gräddfil
  • 125 g crème fraîche
  • 90 g florsocker
  • 3 cl vodka
  • 1 citron
  • 1 apelsin

Kanderade hasselnötter

  • 60 g hasselnötter, rostade och skalade
  • 40 g strösocker

Gör så här

Pastadeg

  1. Blanda allt till en homogen deg, plasta och låt degen vila i minst 2 timmer

Mascarponesmet

  1. Blanda hälften av Mascarponen med resten av ingredienserna till en slät smet. Blanda sedan ner resten av Mascarponen försiktig med en slickepott så att smeten inte blir för lös.
  2. Kavla ut pastadegen tunt (ca 1 mm). Portionera ut Mascarponesmeten med en tesked. Pensla runt smeten med vatten. Stansa ut runt smeten så att du har ca 1 cm degkant. Lägg ihop degkanten och se till att raviolin är väl sluten.
  3. Koka upp vatten och smaksätt med socker och lite salt. Lägg i raviolin. Efter 2-3 minuter simmar raviolin på toppen, då är dom klara. Smält smör i en bunke och tillsätt strösocker och en knivspets kanel samt den kokta raviolin. Blanda runt.

Rabarber- och jordgubbskompott

  1. Skala rabarber och gör ett avkok genom att koka skalen i vatten i ca 10 minuter. Sila och smaksätt med strösocker, honung och skrapad vanilj. Reducera avkoket tills det börjar skumma.
  2. Skär rabarber i ca 1 cm stora kuber och lägg i reduktionen. Koka upp en gång till och låt svalna. Tillsätt jordgubbar i skivor och lite rivet citronskal.

Gräddfilsglass

  1. Riv skalet på citronen och apelsinen. Blanda med resten av ingredienserna och kör i glassmaskin

Kanderade nötter

  1. Smält sockret i en panna tills den är gyllenbrun och börjar skumma. Lägg i hasselnötter och blanda med en träsked.
  2. Häll sedan ut allt på ett bakplåtspapper. Var försiktig, smeten är mycket varm! Låt nötterna svalna och hacka i grova bitar.