Mascarponemousse med vit choklad och vaniljkokt rabarber

1 röst
2 h
4

En len och krämig mousse på vit choklad och mascarpone, vanlijkokt rabarber och rostad vit choklad - en drömmigt god dessert.

Dryck: Nivole, Muscato d'asti, Italien

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2 h
4

Du behöver

Vaniljkokt rabarber

  • 4 späda rabarberstjälkar
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång

Vit choklad- och mascarponemousse

  • 200 g vit choklad (av god kvalitet)
  • 1 dl mjölk
  • 3 gelatinblad
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl grädde, vispad

Karamelliserad vit choklad

  • 100 g vit choklad

Servering

  • hallonsorbet

Gör så här

  1. Vaniljkokt rabarber
    Skala rabarbern och dela i ca 10 cm långa bitar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg samtliga ingredienser i en sous vide-påse och kör i 1-2 timmar på 61 grader tills rabarbern är lagom mjuk.
  2. Vit choklad- och mascarponemousse
    Lägg gelantinbladen i blöt. Hacka chokladen. Koka upp mjölken och smält gelantinbladen i mjölken. Slå mjölken över chokladen och rör till en slät kräm. Tillsätt marscaponen, rör slätt och låt svalna lite. Vänd försiktigt i den vispade grädden. Häll smeten i lämplig form och ställ kallt.
  3. Karamelliserad vit choklad
    Hacka chokladen och baka i ugn på bakplåtspapper. 180 C i ca 10 minuter tills chokladen är karamelliserad. Låt svalna.
  4. Servera tillsammans med hallonsorbet och dekorera eventuellt med mynta eller citronmeliss.
21 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...