Mascarponekräm med marinerade bär

Foto: Tv4
Mascarponekräm med marinerade bär
11 ingredienser
30 m + tid i kyl
Mascarponekräm med marinerade bär och pepparkakscrunch kan snabbt bli en ny dessertfavorit!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 500 g färska jordgubbar
- 250 g färska blåbär
- 4 msk Zeta Balsamvinäger rosé
- 1 äggula
- 3 msk florsocker
- 1 äggvita
- 1 burk mascarpone [250 g]
- 1 msk citronsaft, färskpressad
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 citron, zest
- 12 pepparkakor (smaksatta med apelsin)
Gör så här
- Rensa och skiva jordgubbarna.
- Blanda bären varsamt med vinäger och låt marinera i 2–3 timmar.
- Vispa äggula och florsocker.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan bunke.
- Vispa ner mascarpone, citronsaft, vaniljpulver och citronzest i äggulesmeten.
- Vänd ner äggviteskummet försiktigt och rör till en jämn kräm.
- Grovkrossa pepparkakor och lägg i skålar eller portionsglas.
- Spritsa eller skeda över krämen.
- Toppa med de marinerade bären.