Mascarponekräm med marinerade bär

Mascarponekräm med marinerade bär
Foto: Tv4

Mascarponekräm med marinerade bär

Av: Carlos - Vänersborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Mascarponekräm med marinerade bär och pepparkakscrunch kan snabbt bli en ny dessertfavorit!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska jordgubbar
  • 250 g färska blåbär
  • 4 msk Zeta Balsamvinäger rosé
  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 burk mascarpone [250 g]
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, zest
  • 12 pepparkakor (smaksatta med apelsin)

Gör så här

  1. Rensa och skiva jordgubbarna.
  2. Blanda bären varsamt med vinäger och låt marinera i 2–3 timmar.
  3. Vispa äggula och florsocker.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan bunke.
  5. Vispa ner mascarpone, citronsaft, vaniljpulver och citronzest i äggulesmeten.
  6. Vänd ner äggviteskummet försiktigt och rör till en jämn kräm.
  7. Grovkrossa pepparkakor och lägg i skålar eller portionsglas.
  8. Spritsa eller skeda över krämen.
  9. Toppa med de marinerade bären.