Masalagryta med kyckling och spenat

POPULÄRT
koket.se
Masalagryta med kyckling och spenat
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Masalagryta med kyckling och spenat

18 ingredienser

40 min

En indisk gryta med kyckling i krämig tomat- och currysås med färsk spenat som vänds ner på slutet och toppas med koriander och cashewnötter vid servering. En snabb och lättlagad gryta som passar fint att laga mitt i veckan.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar
  • 4 gula lökar, tunt skivad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 lagerblad
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 200 g färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • neutral matolja, till stekning

Till servering

  • 4 port basmatiris, nykokt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finriv vitlök och ingefära.
  3. Stek löken på medelvärme i generöst med olja i en tjockbottnad gryta. Löken ska bli karamelliserad.
  4. Fös löken åt kanterna i grytan. Häll på lite mer matolja och fräs vitlök, ingefära, lagerblad, currypulver, chilipulver och garam masala i 20 sekunder. Tillsätt tomatpuré och rör om.
  5. Häll på krossade tomater och grädde och låt puttra till såsen spricker lätt och lite olja lägger sig på ytan.
  6. Stek kycklingen i en stekpanna så den får färg runtom. Lägg i masalasåsen och låt puttra ihop i 5 minuter. Smaka av med generöst med svartpeppar och en nypa salt.
  7. Vänd ner spenaten och låt det hela få ett uppkok.
  8. Strö på cashewnötter och koriander och servera med nykokt basmatiris.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din krämiga och kryddiga gryta med kyckling!