• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Marockanska kikärtsburgare

POPULÄRT
Marockanska kikärtsburgare
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Marockanska kikärtsburgare

10 steg att laga

17 ingredienser

30 m + 2 h i kyl

Läckra kikärtsbiffar serveras med kryddig yoghurt och böngroddar i pitabröd.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g kikärtor [1 konservburk]
  • 60 g ströbröd
  • 1 msk tahinipasta eller slätt jordnötssmör
  • 1 ägg
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 salladslökar
  • 0,5 citron
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g yoghurt
  • 1 tsk garam masala
  • havssalt
  • svartpeppar

Servering

  • 4 pitabröd
  • böngroddar

Gör så här

  1. Häll av och skölj kikärtorna.
  2. Blanda kikärtorna i en matberedare med ströbröd, vitlök, tahinipasta, ägget, koriander och spiskummin och mixa tills det är slätt.
  3. Ta bort knivbladet och rör ner den hackade salladslöken och saften från en halv citron. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  4. Forma blandningen för hand till fyra stora ”hamburgare” (ca 10 cm i diameter).
  5. Lägg hamburgarna på en tallrik, täck över och låt vila i kylen i ca två timmar.
  6. Värm olja på medelhög värme i en stor stekpanna.
  7. Stek burgarna i fem till sex minuter på varje sida, tills de har en fin gyllene färg.
  8. Blanda yoghurt med Garam Masala i en skål.
  9. Värm och dela pitabröden.
  10. Servera de varma hamburgarna i pitabröden med den kryddade yoghurten, salladsblad och böngroddar.