Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och arbeta in marinaden med händerna. Låt köttet stå i minst 20 minuter. Trä köttet på spett.
Låt spetten rinna av lite. Grilla på het utegrill eller i ugn på maxtemperatur och grill cirka 4 minuter på varje sida, eller tills de har fått fin färg.
Marockanska kycklingspett
Blanda citron, olivolja, mynta, vitlök, salt och peppar på ett stort grunt fat. Tillsätt kycklingen och blanda väl så att kycklingen är täckt med marinad. Täck över fatet och marinera i cirka 1 timme i kylskåp.
Låt kycklingen stå i rumstemperatur i 30 minuter innan den ska grillas. Om du använder träspett så lägg dem i blöt 30 minuter innan. Det behövs 4–6 stycken.
Trä kycklingbitarna på spetten och grilla dem i 3-4 minuter på varje sida.
Citronmarinerad rödkål
Hyvla kålen tunn. Salta därefter kålen, rör om och pressa ut vätskan. Blanda ner citron, mynta och olja.
Harrisaaioli
Skölj och riv citronens yttersta gula skal, zesten. Skala och pressa vitlöksklyftorna.
Blanda samtliga ingredienser till en krämig aioli.
Karamelliserad lök
Skiva löken i lagon tjocka skivor.
Blanda samtliga ingredienser i en bunke, addera löken och blanda försiktigt. Separera gärna lökringarna.
Lägg lök- och kryddblandningen på en plåt. Ställ in i ugnen på grill 180 grader i 40–50 minuter eller tills löken är mjuk.
Aubergine salsa
Skala och tärna auberginen. Koka tärningarna i saltat vatten i 15-20 minuter. Häll av auberginen i en sil och tryck med en sked på den tills allt överflödigt vatten släppt.
Skala tomaterna med fruktkniv. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i tomater, aubergine, olivolja, vitlök och kryddor. Fräs i 30 minuter.
Mosa medan de fräser aubergin och tomat med en träslev tills de blir till en puré. När det är 5 minuter kvar av koktiden så tillsätt vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Kan serveras varm eller kall.
Maroccan sallad
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servering
Skiva brödet på längden, men inte hela vägen igenom, bred på rejält med majonnäs på båda sidor.
Fyll med valfria tillbehör och kött eller kyckling.
Toppa med fetaost, salladslök och rostade mandlar. Spritsa extra majonnäs på toppen.