Marockansk kyckling med citron och mynta

4 röster
1 h
4

En härligt kryddig kycklinggryta med smaker från Marocko. Serveras till en myntasås och pärlcouscous.

Visa mer
1 h
4

Du behöver

Kycklinggryta

  • 4 msk kokossolja, neutral
  • 1 kg kycklingben
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk korianderfrön, stötta
  • 1 förp saffran
  • 2 tsk spiskummin, mald
  • 1 liten ekologisk citron, skivad i 3 mm skivor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förp körsbärstomater
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 0,5 dl torkade aprikoser, grovt hackade
  • 1 dl oliver, gröna
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, skal och 1 msk saft
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 4 port pärlcouscous, Moghrabi
  • 0,5 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek kycklingen i kokosfettet tills den fått fin färg. Lägg ner löken och pressa ner vitlöken, låt mjukna. Strö över alla kryddor och låt dem brynas i ca 2 minuter och häll sedan över resterande ingredienser. Låt koka ihop någon minut och ställ sedan in grytan med lock i ugnen i en timme.
  3. Koka pärlcouscous enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Rör samman alla ingredienser till såsen.
  5. Ta ut kycklingen och servera tillsammans med couscousen, såsen och massor av färsk mynta!
21 maj 2016

Laddar fler recept