• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Stekt lax med pressad potatis, gräddfil, citron och örter

28 röster
4
Stekt lax med pressad potatis, gräddfil, citron och örter
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 portionsbitar lax [150 g st]
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 800 g potatis, skalad
  • salt
  • 1 dl gräddfil
  • gräslök
  • krasse
  • dill
  • citron, skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt och peppar och stek i smör några minuter på varje sida beroende på laxens tjocklek.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  3. Pressa potatisen i en skål.
  4. Klicka på gräddfil och strö på plockade örter och krydda med salt och peppar.
15 februari 2010